Üniversite Hakkında

Yaşar Üniversitesi, 2001’de İzmir’de Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesi. 2002-2003 akademik yılında eğitime başladı.

Yaşar Üniversitesi’nin hedefi; öğrencileri akademik-mesleki bilgiyle donanımlı, özgüvenli, sosyal sorumluluk bilincine sahip, sanatsal duyarlılığı olan bireyler olarak yetiştirebilmek ve hayallerinin gerçekleşeceği kariyer hayatına hazırlamak.

Yaşar Üniversitesi hedefine yönelik olarak, “Bilim Kültürü Bölümü” altında; “Tasarım Kültürü”, “Proje Yönetimi”, “Araştırma ve Yöntembilim”, “İnsan Bilimleri”, “Etik”, “Estetik” ve “Sosyal Sorumluluk” dersleri vererek, bu kavramların öğrencileri tarafından kolaylıkla benimsenmesini sağlayarak farklı bir kültür oluşturmuştur.

Yaşar Üniversitesi İzmir’in en merkezi yerinde bulunan kampüsüyle tam bir “Kent Üniversitesi” olma özelliğini taşımaktadır. Yaşayan kampüsü ile Yaşar Üniversitesi sizlere, en son teknolojik imkanları, çok çeşitli bölüm olanakları ve uzman akademik kadrosunu bir arada sunuyor

Master Programlar​

Doktora

Yüksek Lisans

Diğer Programlar

Beş Yıldır Ege Bölgesi’nde En Çok Tercih Edilen Vakıf Üniversitesi
Yaşar Üniversitesi 2015 ve 2019 yılları arasında en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Akademik Kadro
Dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitim almış 452 akademisyenden oluşan kadrosu ile Yaşar Üniversitesi tam 19 yıldır hayallerini gerçeğe dönüştürürken öğrencilerine bilim aşılamaktan gurur duyuyor.

Yabancı Dil Olanakları
Eğitim dili İngilizce olan Yaşar Üniversitesi’nde ayrıca ikinci yabancı dil eğitim imkanı olarak Almanca,Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Japonca ve Portekizce dillerinde eğitim yapılmaktadır.

Sektör İle İşbirliği
Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin en güvenilir şirketlerini bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in kurmuş olduğu vakfın üniversitesidir. Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan üniversitemizde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Yaşar Grup şirketlerinde staj ve iş imkanlarına da sahiptir.

Ayrıca öğrencileri başarılı bir profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan Yaşar Üniversitesi, bu kapsamda Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve akademik dönem boyunca süren “Kariyer Günleri” etkinlikleri ile sektör temsilcilerini, öğrenciler ve mezunlarla bir araya getirmektedir.

Yurtdışı İmkanları
Yaşar Üniversitesi’nin, Erasmus Programları desteğiyle, 28 farklı AB ülkesinde, 236 üniversitede birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunmaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından “Erasmus Başarı Öyküsü” ödülüne layık görülmüştür.

ISEP Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında dünya çapında 50 farklı ülke 289 üniversite ile lisans ve yüksek lisans düzeyinde değişim anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bununla birlikte ABD, Avustralya, İngiltere gibi birçok seçkin üniversite ile ikili anlaşmalarımız bulunmaktadır.

Teknolojik Altyapı
Öğrencilerimizin kullanımına sunulan, uzmanlık alanlarına göre birçok laboratuvar, stüdyo ve son teknoloji ile donatılmış genel kullanım alanları bulunmaktadır.

Bilgisayar laboratuvarı, CAD/CAM laboratuvarı, ergonomi laboratuvarı, dil laboratuvarı, elektronik laboratuvarı, konferans salonu, cep sineması, mahkeme salonu, spor salonu, fitness salonu, strateji oyunları odası, resim ve grafik atölyeleri, açık hava amfisi, mimarlık atölyesi. Toplam 14 laboratuvarda 500’e yakın bilgisayar hizmet vermektedir.

Şehir Merkezinde Kampüs ve Kolay Ulaşım İmkanı
Kampüsümüzün 10 metre karşısında bulunan İzmir metro bölge istasyonu, hemen yanındaki çevre yolundan 5 dakika mesafede otogar ve 15 dakikada ulaşılabilecek Adnan Menderes Havalimanı bulunmaktadır. Özellikle metro ile şehir merkezine kısa sürede ulaşım büyük rahatlık sağlamaktadır.

Akreditasyon (AKTS)
Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı, 2011 yılında CEA akreditasyonu alarak İngilizce eğitimi alanında akredite olan ilk Türk programıdır. Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı dünyada CEA akreditasyonu olan 96 İngilizce eğitimi programından biri olurken ABD dışında bütün dünyada akredite olan dokuzuncu programdır. Endüstri Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü 3 yıl süreli MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Akreditasyonu ve EUR-ACE Etiketine sahiptir.
İletişim Fakültesi İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu İLEDAK tarafından Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü için 5 yıl süreyle, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü için 2 yıl süreyle ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü için ise 2 yıl süreyle akredite edilmiştir.

UFND (Kurumsal Temel Dersler)
Kurumsal Temel Dersler kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin almak zorunda olduğu, Tasarım Kültürü, Proje Yönetimi, Araştırma ve Yöntembilim, İnsan Bilimleri, Etik, Estetik, Sosyal Sorumluluk Projesi olmak üzere 7 ders yer bulunmaktadır.

Kurumsal Temel Dersler, temel bilimleri bir yaşam biçimine dönüştürerek tüm yaşamsal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla öğrencilerin mesleki yeterlilikleri yanı sıra lehte farklılık, ayrıcalık ve üstünlük kazandırır, hem geçmiş hem de güncel genel kültür bilgilerini zenginleştirir ve ek yeterliklerle donatır.

Spor Başarıları
Yaşar Üniversitesi, sporu akademik başarının önemli bir unsuru olarak görmektedir. Yaşar Üniversitesi, takım sporlarında kadınlarda voleybol, erkeklerde ise basketbol, Amerikan futbolu branşlarında, bireysel sporlarda ise rüzgar sörfü, triatlon gibi alanlarda Türkiye ve Dünya çapında başarılar elde etmektedir.

  • 10.885 Öğrenci
  • 48 Önlisans Programı
  • 108 Lisans Programı
  • 67 Yüksek Lisans Programı
  • 16 Doktora Programı
  • 40 Öğrenci Topluluğu
  • 10 Spor Tesisi

Address: Üniversite Caddesi, No:37-39, Ağaçlı Yol, Bornova, İzmir PK. 35100

Phone: (0232) 570 7070

Fax: (0232) 570 7000

E-mail: [email protected]

Daha Fazla Video & Fotoğraf

Fotoğraf Galerisi
× How can I help you?