آزمون یوس چیست؟
آزمون YOS که مخفف کلمه ی Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı است، آزمونی است که هر سال از سمت دانشگاه های کشور ترکیه، خصوصی و دولتی برگزار می گردد که مختص دانشجویان بین المللی یا خارجی یا به عبارت دیگر مختص دانشجویان غیر بومی است که قصد داشته باشند در کشور ترکیه و در مقطع لیسانس رشتههای دندانپزشکی، داروسازی، پزشکی، مهندسی و علوم انسانی به زبان ترکی های تحصیل کنند. هر دانشگاه موظف است با توجه به ظرفیت در نظر گرفته برای این دانشجویان، نسبت به پذیرش آنان بر اساس نتایج آزمون YOS اقدام نماید. دانشجویانی که در آزمون YOS نمره ی قبولی را کسب کنند علاوه بر دارا بودن مجوز ادامه تحصیل در رشتههای یاد شده، شهریهی تحصیلی کمتری نیز پرداخت خواهند کرد.
آزمون YOS تا سال 2010 به صورت سراسری و توسط نظام آموزشی این کشور برگزار میشد و نتایج نیز توسط همان سازمان سنجش اعلام میگردید اما از سال 2012، طبق قوانین مصوب شده، این آزمون به صورت جداگانه توسط هر دانشگاه برگزار میگردد. لذا دانشجویان ابتدا باید دانشگاه خود را انتخاب کرده و با توجه به تاریخ مقرر شده توسط دانشگاه، در آزمون YOS شرکت نمایند.
تا سال 2010 تعداد سؤالات 80 عدد که 45 سؤال تست هوش، 30 سؤال ریاضی و 5 سؤال نیز هندسه را تشکیل میداد اما بعد از مصوبهی مذکور، تعداد و نحوهی سؤالات با توجه به شرایط هر دانشگاه و توسط سیستم آموزشی آن تعیین میگردد.
زمان برگزاری آزمون YOS
آزمون YOS از لحاظ زمان برگزاری مقداری محدود است و برخلاف آزمون های آیلتس و تافل، شما فرصت شرکت زیادی نخواهید داشت. آزمون YOS هر سال به ماه شمسی، در ماه بهمن شروع ثبت نام دانشجویان بین المللی است و سال بعد از اردیبهشت تا تیر ماه زمان برگزاری آزمون خواهد بود. لذا برای ثبت نام میتوانید طبق تاریخ معین شده توسط خود دانشگاه در این بازهی زمانی اقدام به ثبت نام کنید. نکتهای که حائز اهمیت آن است که اگر مایل باشید تا در بیشتر از یک دانشگاه اقدام به ثبت نام آزمون YOS نمایید مشکلی وجود ندارد زیرا زمان برگزاری آزمون دانشگاه ها با هم تداخلی نخواهند داشت.توجه داشته باشید که زمان ثبت نام قابل تمدید نیست لذا از قبل نسبت به تهیه ی مدارک و هزینه ها اقدام نمایید تا بتوانید در فرصت معین شده در بهمن ماه، ثبت نام کنید.
شرایط و قوانین آزمون YOS
آزمون YOS همانند تمامی آزمون های لوکال و بین المللی دارای شرایط و قوانین خاص خود است که هر فرد ملزم به رعایت آنها خواهد بود. شرایط و قوانین آزمون YOS به شرح زیر است:
-
- آزمون YOS توصیه شده برای تمامی سنین است به شرط اینکه قوانین زیر رعایت شده باشند.
- همراه داشتن هایلایت، لاک غلط گیر و مداد رنگی اکیدا ممنوع است.
- همراه داشتن اصل پاسپورت الزامی است.
- همراه داشتن اسکن و اصل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی الزامی است.
- کپی پاسپورت به هیچ وجه پذیرفته نیست.
- درب حوزهی امتحانی پس از زمان مقرر بسته شده و پس از آن حق ورود به حوزهی امتحانی را نخواهید داشت و حتی در این صورت مبلغ پرداختی نیز عودت داده نخواهد شد.
- به هیچ وجه در طول امتحان حق صحبت با فرد کناری خود را ندارید.
- همراه داشتن دیکشنری، وسایل الکترونیکی و کپی برداری به شدت ممنوع بوده و در صورت مشاهده توسط دوربین مدار بسته، از جلسهی امتحان و شرکت در این حوزه محروم خواهید شد.
- همراه داشتن ساعت مچی، خوراکی و کشیدن سیگار اکیدا ممنوع است.
- خارج کردن برگه ی امتحانی تنها در صورت هماهنگی مجاز است.
- خروج فرد از محل برگزاری امتحان بدون هماهنگی تخلف خواهد بود.
- نتایج آزمون تنها به خود فرد تحویل داده میشود و عواقب در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی در اختیار دیگران بر عهدهی خود فرد است.
- حتما باید در مقطع دبیرستان فارغ التحصیل شده باشید یا دانش آموز سال آخر باشید.
- اگر جزء اتباع ترکیه باشید اما دورهی دبیرستان خود را در خارج از کشور ترکیه گذرانده باشید، میتوانید در آزمون YOS شرکت کنید.
- افرادی که تابعیت ترکیه را داشته باشند، مجاز به شرکت در آزمون YOS نیستند.
دوره ها و کلاس های مرتبط با آزمون YOS
در این قسمت به بررسی انواع دورهها و کلاس های مرتبط با آزمون YOS بپردازیم که هم در سطح جهانی مشهور هستند و هم داوطلبان بسیار زیادی دارند. یکی از دورههایی که در زمینهی آماده سازی آزمون YOS انجام می گیرد، YOS Project است. در این دوره تمامی اطلاعات لازم به دانشجویان بین المللی خواهان تحصیل در دانشگاه های ترکیه آموزش داده شده و با برگزاری آزمونهای شبیه سازی شده سعی در آماده سازی دانشجویان میکند.
دورهی آموزشی ALS نیز از دیگر دورهها و کلاس های مرتبط با آزمون YOS است که تمامی آموزشهای لازم و نمونه سؤالات در اختیار دانشجویان بین المللی قرار داده شده و آنها را در جهت کسب نمرهی حد نصاب کمک میکند.
همچنین دوره های و کلاس های فشرده هفتگی و ماهانه نیز وجود دارند که در طی ساعات طولانی و به صورت کاملا فشرده تمامی نمونه سؤالات شبیه سازی شده ی سال های قبل مرتبط با آزمون YOS را با دانشجویان بین المللی کار می کنند.
زمان اعلام نتیجهی آزمون یوس
در صورتی که در آزمون YOS شرکت کنید، اعلام نتایج طبق زمانبندی اولیه به شما اعلام خواهد شد. در آزمون YOS که برای ورود به دانشگاههای ترکیه در مقطع لیسانس و فوق لیسانس برگزار میگردد، بسته به اینکه چه دانشگاهی را انتخاب کرده باشید زمان اعلام نتایج متفاوت خواهد بود و باید به زمانبندی داده شده در فرم تأییدیهی ثبت نام اکتفا کنید اما معمولا مدت زمانی که طول میکشد تا نمرات دانشجویان شرکت کننده در آزمون YOS منتشر شود، حدود 2 هفته است.
برای مشاهدهی نتایج آزمون YOS، هر دانشجو باید به سایت دانشگاه انتخابی خود مراجه نموده و در صفحهی مربوط به آزمون YOS، نتایج آن را مشاهده نماید. اما همانطور که گفته شد این زمان تقریبی بوده و هر سال باید به جدول زمانبندی داده شده دقت کنید تا در زمان درست اقدام به پیشبرد مراحل آزمون کرده باشید.
سخت و آسان بودن آزمون یوس
حتما هنگامی که خواسته اید برای ثبت نام آزمون YOS اقدام کنید متوجه صحبتهای این چنینی شدهاید: آزمون YOS خیلی سخت است، YOS نسبت به هر آزمونی سختتر است و غیره.
اما حقیقت ماجرا چیست؟
YOS استانداردترین آزمون برگزار شده در سطح کشور ترکیه بوده و کاملا منصفانه است. تنها اهداف سؤالات آزمون YOS سنجش میزان هوش، تسلط به ریاضی و هندسه و همچنین تسلط شما نسبت به زبان ترکی شما و هیچ هدفی مانند حقه زدن و تست نظرات و عقاید در آن نیست و سؤالات کاملا واضح هستند و فرد آزمون دهنده به راحتی متوجه هدف سؤال میشود. شرایط و میزان آمادگی شما تعیین میکند که این آزمون تا چه میزان برای شما سخت است. ولی اگر بخواهیم به سؤال فوق بسیار کوتاه جواب دهیم؛ خیر YOS سخت نیست.
فرایند و پروسه ی کلی آزمون یوس
در ابتدا برای ثبت نام آزمون YOS وارد سایت دانشگاه یا مؤسسه ی مربوطه می شوید و پس از تکمیل فرم ثبت نام و انتخاب شهر مد نظر، اسکن صفحه ی اول پاسپورت را آپلود کنید. بعد از اینکه فرم را ارسال کنید، ایمیل تأییدیه را دریافت خواهید نمود که در آن شمارهی درخواست وجود دارد و از طریق آن حساب کاربری شما در دانشگاهی که انتخاب کرده اید فعال می گردد. نام کاربری و پسورد خود را تأیید و اطلاعات درخواستی را تکمیل می کنید که وقتی ایمیل تأییدیه ی اطلاعات وارد شده برای شما ارسال گردد باید بقیهی روند آزمون YOS را طی کنید.
بعد از مرحله ی اول، در سایت دانشگاه ثبت نام کرده، تمامی اطلاعات را تکمیل و مدارک لازم را ارسال کنید. در نهایت نیز باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه ی امتحان، تا حدود 1 تا 2 هفته قبل از برگزاری آزمون YOS باشید.
در روز آزمون نیز، به سؤالات دو بخش در دفترچهی سؤال آزمون YOS پاسخ داده و 2 هفته بعد نیز نتایج را دریافت خواهید کرد.
اعتبار بین المللی آزمون یوس
همانطور که در بخش های پیشین نیز اشاره نمودیم، آزمون YOS، آزمونی است که تنها در کشور ترکیه و توسط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی این کشور طراحی و برگزار میگردد و اعتبار آن نیز 2 سال و تنها در نزد دانشگاه ی انتخابی است. لذا همانطور که از گفتهها مشخص است آزمون YOS اعتبار بین المللی خاصی نداشته و در واقع یک نوع آزمون بومی محسوب می گردد و تنها برای مواقعی کاربرد دارد که قصد ادامه تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در رشته های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، حقوق و علوم انسانی در کشور ترکیه داشته باشید پس اعتبار و کلاس جهانی نداشته و مورد پذیرش سیستم آموزش عالی کشور ترکیه و قبرس شمالی است.
معایب و مزایای شرکت در آزمون یوس در کشور خودمان
گاهی اوقات سؤال پیش می آید و شاید هم شنیده باشید که برخی افراد ادعا میکنند که به دلیل آسانتر بودن آزمون YOS مایل هستند به کشور دیگری رفته و در آنجا آزمون بدهند و تنها عیب این کار را هزینه ی زیادتر می دانند. اما باید بدانید آزمون YOS آزمونی جهانی است و هیچ تفاوتی ندارد که شما در کدام کشور این آزمون را پشت بگذارید.
عیب خاصی در مورد شرکت در آزمون YOS در کشور خودمان وجود ندارد و تنها مزیت آن برگزاری این آزمون بین المللی در داخل کشور بوده که مجبور نخواهید بود هزینهی گزاف بابت سفر به کشور دیگر و شرکت در آزمون پرداخت کنید و زمان شرکت در آزمون نیز طبق منطقهی زمانی کشور خودمان بوده و از اعتبار یکسانی نیز برخوردار است.
آزمون YOS بین المللی و در زمان مصاحبهی آن نیز، نمایندهی دانشگاه کمبریج حضور خواهد داشت و تحت هیچ شرایطی یک فرد ایرانی با شما مصاحبه نخواهد کرد. در نتیجه از این لحاظ مزیتی در کار نخواهد بود. بهترین کار تمرکز بیشتر بر روی آزمون و تسلط بر جواب دادن به سؤالات است.
معایب و مزایای شرکت در آزمون یوس
شاید گاهی اوقات شنیده باشید و یا در ذهن خود متصور شده باشید که اگر برای شرکت در آزمون YOS به ترکیه بروید یا کسانی که در این کشور هستند، آزمون سختتری خواهند داشت یا به عنوان مثال در صورتی که به روسیه سفر کنید و آزمون YOS را در آنجا شرکت کنید برای شما بسیار آسانتر خواهد بود و دستیابی به نمرات بالاتر، بهتر خواهد بود.
اما حقیقت ماجرا این است که هیچ گونه تفاوتی بین شرکت در آزمون YOS با یک کشور و کشور دیگر وجود ندارد و هیچ ضرری را نیز متحمل نخواهید شد و یا در صورت حضور در کشوری خاص، هیچ منفعت خاصی نصیب شما نخواهد گشت.
آزمون YOS کاملا استاندارد، هماهنگ و یکسان است و افرادی که از شما آزمون میگیرند افراد مورد اعتماد دانشگاهها بوده که ماهها و بلکه سالها تستهای سخت گیرانه و استانداردهای دانشگاهها و مؤسسات برگزاری آزمون YOS را گذراندهاند و حتی هیچ تفاوتی مابین کسانی که زبان اول آنها زبان ترکی باشد با سایر افراد قائل نخواهند شد. از طرفی مورد دیگری که شاید دلیل اصلی مطرح شدن این سؤال در ذهن باشد نیز، یعنی مصاحبه، وجود ندارد و این آزمون بدون انجام مصاحبه است.
اعتراض به نتیجه ی آزمون یوس
آزمون YOS همانند هر آزمون دیگری، فرصت اعتراض به نمره در آن وجود دارد که دانشجویان اگر نسبت به نمره ی خود اعتراضی داشته باشند، در فرصت تعیین شده، فرم مربوطه را پر کرده و با توضیحات کامل نسبت به نمرهی خود اعتراض میکنند. دانشگاه مربوطه نیز پس از دریافت فرم نسبت به بررسی آن اقدام می نماید.
در صورتی که اعتراض شما تأیید گردد، هزینه ی پرداختی عودت داده می شود و در غیر این صورت، بازگشت پول را نخواهیم داشت.
نکته ای که در مورد اعتراض نسبت به نتیجه ی آزمون YOS وجود دارد این است که، چون این آزمون توسط هر دانشگاهی طراحی و برگزار میگردد، زمان اعتراض نسبت به آن، همانند روز برگزاری آزمون می تواند متفاوت بوده و یکسان نباشد.
منابع آزمون یوس
در این قسمت به معرفی منابع آنلاین می پردازیم که می توانند کمک بسیار زیادی جهت آماده شدن شما برای آزمون YOS کنند. این آزمون برخلاف آزمونهای دیگر، منابع آنلاین بسیار کمتری دارد و بیشتر به صورت نکات ارائه شده در کلاسها و جزوات و کتاب است، زیرا این آزمون فاقد بخشهای 4 گانهی آزمونهای آیلتس و تافل است.
در مجموع کتاب هایی که برای آزمون YOS مورد استفاده قرار می گیرند شامل 3 دسته ی کلی هستند:
کتابهایی که در زمینه ی تست های هوش یا IQ هستند، در گروه اول قرار می گیرند. در این کتاب ها به شکل های مختلف، شما را با 45 تست بخش هوش آزمون YOS آشنا می سازند.
کتاب هایی که در زمینه ی ریاضیات هستند، در گروه دوم قرار می گیرند و در این مجموعه کتاب ها، تمامی تست های ریاضیات در مباحث مورد نظر طراحان آزمون، قرار داده شده که به شما کمک میکنند با این نوع سؤالات کاملا آشنا گردید.
کتاب هایی که در زمینه ی سؤالات بخش دوم آزمون YOS فعالیت دارند و تمامی نمونه سؤالات آزمون زبان ترکی را گردآوری نمودهاند.
زمان ثبت نام آزمون یوس
همانطور که عنوان گردید، آزمون YOS توسط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور ترکیه طراحی و اجرا می گردد. معمولا هر سال در ماه های بهمن زمان ثبت نام این آزمون شروع میگردد که به دلیل طراحی سؤال توسط دانشگاه های مختلف، زمان ثبت نام و روز برگزاری آزمون نیز متفاوت است. اما تمامی تاریخ ثبت نام ها در همان تاریخ بهمن ماه صورت می گیرد و تنها در روز ثبت نام با یکدیگر متفاوت هستند.
شرایط سنی شرکت در آزمون یوس
در برخی مواقع بیان می شود که محدودیت سنی برای آزمون YOS زیر 16 سال است. در واقع آزمون YOS برای تمامی افراد مجاز بوده و هیچ مانعی ندارد. دلیل این بند در محدودیت سنی، در واقع یک توصیه است زیرا هیچ فایدهای برای افراد زیر 16 سال ندارد. به دلیل اینکه تا 18 سالگی فرد وارد دانشگاه نخواهد شد و مدت زمان اعتبار آزمون YOS نیز 2 سال خواهد بود لذا مجدد باید در آزمون شرکت کنند. پس برای این افراد شرکت در آزمون YOS منطقی نیست. از طرفی دیگر نیز تا زمانی که شما دورهی دبیرستان را تمام نکرده باشید، مجوز ثبت نام در آزمون به شما داده نخواهد شد.
استفاده از نمونه سؤالات آزمون های قبلی
برخی از داوطلبان پیشنهاد می کنند که برای آشنایی بیشتر با جو و فضای آزمون YOS، بهتر است از نمونه سؤالات آزمون های قبلی نیز کمک بگیرید تا بتوانید نتیجه ی بهتری را کسب کنید. لذا در این قسمت به معرفی بهترین این موارد میپردازیم.
- مجموعه سؤالات کتاب YOS Practice Exam که شامل 50 آزمون و نمونه سؤال آزمون YOS است.
- مجموعه سؤالات کتاب YOS Intelligence Quantity (IQ) Practice Exams که دارای صدها نمونه سؤال هوش آزمون YOS است.
- کتاب YOS Questions and Answers Between 1981 and 2018 که تمامی نمونه سؤالات آزمون را در بازه ی زمانی مشخص شده گردآوری نموده است.
- نمونه سؤالات YOS Mathematics 1-with Subject Explanations and Sample Questions with Solutions که منبع خوبی برای آزمون YOS است.
موارد آزمون و نمرات هر بخش
همانطور که در مطالب قبلی عنوان گردید، بخشهای مختلف آزمون YOS به شرح زیر است:
دفترچهی سؤالات آزمون YOS متشکل از دو بخش اصلی است که بخش اول مربوط به آزمون هوش و ریاضی است و بخش دوم آن نیز متشکل از سؤالاتی جهت سنجش میزان تسلط فرد داوطلب در زمینه ی زبان ترکی است.
بخش اول و اصلی آزمون دارای 80 سؤال در زمینه ی هوش و ریاضی است. سؤالات بخش ریاضی 30 عدد و در حوزهی مباحثی همچون ریاضیات عمومی و مثلثات است و 5 سؤال را نیز هندسه تشکیل میدهد. بخش هوش نیز شامل 45 سؤال است که در حوزهی تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است.
تعداد سؤالات بخش اول آزمون YOS بسته به دانشگاه متغیر است و میتواند بین 80 تا 100 باشد. همچنین نسبت 30:5:45 نیز میتواند بسته به صلاحدید دانشگاه مورد نظر متفاوت باشد. زمان پاسخگویی به سؤالات این بخش هم وابسته به دانشگاه انتخابی در طی فرایند ثبت نام داشته و بین 100 تا 120 دقیقه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان پاسخگویی به سؤالات بخش اول آزمون YOS باید به سایت دانشگاه منتخب خود مراجعه نمایید.
بخش دوم آزمون YOS، جهت سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی بوده و برخلاف بخش اول، نمرات به صورت کیفی بیان شده و معیار قبولی داوطلب نیز نیست. نمرهی این بخش به صورت کیفی یعنی A,B و C تعیین میگردد و برای پاسخ دهی به سؤالات این بخش، 60 دقیقه زمان فرصت دارید و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این بخش میتواند متفاوت باشد و هم اینکه ممکن است به شما موضوعی داده شود و بخواهند پیرامون آن مطلبی بنویسید.
نکته ای که در مورد بخش دوم آزمون YOS وجود دارد این است که اگر داوطلب نمرهی حد نصاب این بخش را کسب نکند باید قبل از ورود به دانشگاه مورد نظر خود، 6 ماه دوره ی زبان ترکی را بگذراند.
سوالات متداول
آزمون YOS، از جمله آزمون هایی است که مختص تنها یک کشور و آن هم ترکیه است. هدف برگزاری این آزمون، سنجش قدرت زبان ترکی دانشجویان بین المللی است که قصد ادامه تحصیل، کار و فعالیت در این کشور را داشته باشند. آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی گزینه ی لازم و واجب است و تنها در بین دانشگاه ها و مؤسسات خود کشور ترکیه دارای اعتبار بوده تا بتوانید میزان تسلط خود به زبان ترکی را به اثبات برسانید. این آزمون برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس نیاز بوده و اگر رشته ی تحصیلی شما به زبان انگلیسی تدریس نشود، حتما باید در این آزمون شرکت کنید. لذا همانطور که متوجه شدید، این آزمون توسط دانشگاه ها و مؤسسات خود کشور ترکیه طراحی و اجرا می شود و برای خود آن ها نیز معتبر است و در کشورهای دیگر ملزم به رعایت ضوابط خود آن ها هستید.
همانطور که عنوان گردید هر سال، آزمون YOS توسط کشور ترکیه و هر دانشگاه مطابق با سیاستهای آموزشی خود، برگزار میگردد که برای آن دسته از دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در دانشگاههای این کشور را داشته و بومی این کشور نیز نباشند. همانطور که در مطالب قبلی عنوان گردید، افراد واجد شرایط اقدام به ثبت نام و انتخاب دانشگاه مد نظر خود خواهند کرد و پس از کسب حداقل نمرهی قبولی برای رشتهی خود، مراحل ثبت نام را در دانشگاه مورد نظر پیگیری خواهند کرد. آزمون YOS در داخل خود کشور ترکیه، نزد دانشگاهها و مؤسسات آن اعتبار داشته و در خارج از این کشور، اعتباری ندارد چرا که یکی سؤالات از بخش های آن، با هدف سنجش میزان تسلط افراد نسبت به زبان ترکی، طراحی میگردد. آزمونهای دیگری نیز هستند که مشابه این وضعیت بوده و به طور خاص توسط یک کشور برگزار میشود مانند آزمون SAT که تنها مختص کشور آمریکا است. لذا حتما از این مورد اطمینان حاصل کنید که تنها در صورتی که قصد ادامهی تحصیل در کشور ترکیه را دارید و با شرط دارا بودن شرایط گفته شده در مطالب قبلی، اقدام به ثبت نام و شرکت در آزمون YOS نمایید.
در عناوین قبلی اشاره کردیم که آزمون YOS متشکل از دو بخش اصلی است. تنها بخشی که ملاک قبولی شما در رشته ی مد نظر در دانشگاه انتخابی است، بخش اول خواهد بود که معمولا حاوی 80 سوال است که به طور کلی 35 سؤال در حوزه ریاضیات و هندسه و 45 سؤال نیز در زمینه ی هوش و درک منطقی است. بر اساس نمرهای که از 50 کسب می کنید، برخی دانشگاه ها مبنا را 100 در نظر می گیرند، قبولی شما در دانشگاه انتخابی سنجیده شده و اعلام می گردد. بخش دوم آزمون YOS در نمره دهی مورد نیاز برای قبولی بیتأثیر است و بر اساس نمره ی کیفی A,B و C آن، تعیین می گردد که آیا نیاز به گذراندن دوره ی زبان ترکی قبل از شرکت در کلاس های دانشگاه دارید یا خیر؟
امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و زندگی در عصر طلایی تکنولوژی و ارتباطات، آزمون YOS هم به صورت کاغذی و هم به صورت سیستمی یا کامپیوتری امکان پذیر است و در هر دو حالت تمامی موارد امتحان کاملا مشابه هستند. حتی طبق آمار منتشر شده تعداد افرادی که در هر سال نوع سیستمی را انتخاب میکنند افزایش پیدا میکند. اما در کشور ایران به دلیل عدم هماهنگی کامل با سرورهای کمبریج و نبود امکانات کامل در زمینهی برگزاری آزمون YOS به صورت کامپیوتری تقریبا فرم کاغذی غالب است. ذکر این نکته ضروری است که برخی دانشگاههای ترکیه اعلام میکنند که اگر محل برگزاری آزمون شرایط اجرای آزمون YOS در فضای اینترنتی را نداشته باشد و یا تعداد شرکت کنندگان زیاد نباشد، آزمون به صورت کاغذی نیز انجام خواهد گرفت.
روشی که گاهی اوقات افراد برای مطالعه انتخاب می کنند به روش خودخوان و یا Self-Study معروف است و فرد در آن بدون شرکت در کلاس، خود شروع به مطالعه و تقویت خود می کند. در این روش شما می توانید خودتان را برای آزمون YOS آماده سازید و از منابع مختلف آن نیز بهره ببرید. از مجموعه منابعی که میتوانید در این روش استفاده کنید، مجموعه کتاب هایی بودند که در بالا به آن ها اشاره گردیدند. اما به صورت خرید فیزیکی نیز مجموعه هایی هستند که کمک میکنند تا شرکت در آزمون YOS و موفقیت در آن، بدون حضور در کلاس های مربوطه نیز امکان پذیر باشد. کتاب های پوزا این سری از کتاب ها درسنامه های جامع و فوق العادهای را در مورد آزمون YOS هم به زبان ترکی و هم انگلیسی گردآوری نموده است. کتاب های متروپل در این کتاب ها شما شاهد سرفصل هایی خواهید بود که تمامی موارد آزمون در آن آورده شده و حتی مورد استفاده ی اساتید در کلاس های آماده سازی آزمون YOS نیز هستند. کتابهای تی نی تی این کتاب نیز همانند کتابهای قبلی جامع بوده و درسنامه های آن تمامی موارد آزمون را در برمی گیرد. کتاب های چاغداش تهیه ی این کتاب را به این دلیل توصیه می کنیم که نکات و مطالب تکمیلی در آن آورده شده و در کنار کتاب های فوق، گزینه ی فوق العادهای محسوب می شود.
دفترچه ی سؤالات آزمون YOS متشکل از دو بخش اصلی است که بخش اول مربوط به آزمون هوش و ریاضی است و بخش دوم آن نیز متشکل از سؤالاتی جهت سنجش میزان تسلط فرد داوطلب در زمینهی زبان ترکی است. بخش اول و اصلی آزمون دارای 80 سؤال در زمینهی هوش و ریاضی است. سؤالات بخش ریاضی 30 عدد و در حوزهی مباحثی همچون ریاضیات عمومی و مثلثات است و 5 سؤال را نیز هندسه تشکیل میدهد. بخش هوش نیز شامل 45 سؤال است که در حوزهی تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است. تعداد سؤالات بخش اول آزمون YOS بسته به دانشگاه متغیر است و میتواند بین 80 تا 100 باشد. همچنین نسبت 30:5:45 نیز میتواند بسته به صلاحدید دانشگاه مورد نظر متفاوت باشد. زمان پاسخگویی به سؤالات این بخش هم وابسته به دانشگاه انتخابی در طی فرایند ثبت نام داشته و بین 100 تا 120 دقیقه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان پاسخگویی به سؤالات بخش اول آزمون YOS باید به سایت دانشگاه منتخب خود مراجعه نمایید. بخش دوم آزمون YOS، جهت سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی بوده و برخلاف بخش اول، نمرات به صورت کیفی بیان شده و معیار قبولی داوطلب نیز نیست. نمرهی این بخش به صورت کیفی یعنی A,B و C تعیین میگردد و برای پاسخ دهی به سؤالات این بخش، 60 دقیقه زمان فرصت دارید و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این بخش میتواند متفاوت باشد و هم اینکه ممکن است به شما موضوعی داده شود و بخواهند پیرامون آن مطلبی بنویسید. نکته ای که در مورد بخش دوم آزمون YOS وجود دارد این است که اگر داوطلب نمرهی حد نصاب این بخش را کسب نکند باید قبل از ورود به دانشگاه مورد نظر خود، 6 ماه دورهی زبان ترکی را بگذراند.
آزمون YOS تنها به یک شکل و نوع برگزار میشود و انواع خاصی ندارد. هدف از برگزاری تنها نوع آزمون YOS سنجش هوش، ریاضیات و تسلط دانشجویان بین المللی در مورد زبان ترکی است. تعداد سؤالات و حتی زمان پاسخگویی و یا هر دو، بسته به دانشگاه انتخابی شما و یا نوع رشته، میتواند متغیر باشد که باید از طریق دانشگاهی که در آن ثبت نام نمودهاید جویا شوید. این آزمون تنها به یک نوع وجود داشته و تنها در بین دانشگاهها و مؤسسات داخلی کشور ترکیه معتبر است. توجه داشته باشید که تنها در صورتی که خواهان ادامه تحصیل در این کشور هستید در این آزمون ثبت نام نموده و شرکت کنید.
آزمون YOS فاقد مصاحبه است. شیوه ی کار این آزمون بدین صورت است که اگر قصد ادامه تحصیل تنها در کشور ترکیه را داشته باشید، دانشگاه مد نظر را انتخاب نموده و پس از طی کردن فرایند ثبت نام، در آزمون شرکت میکنید. پس از قبولی در آزمون، مجوز ورود به دانشگاه انتخابی در رشتهی مورد نظر خود را پیدا خواهید کرد و نیازی به انجام مصاحبهی خاصی نخواهید داشت.
واقعیت ماجرا برای آزمون YOS این است که این آزمون سقف ثبت نامی ندارد چرا که هر سال به تعداد شرکت کنندگان افزوده میشود که یکی از دلایل افزایش استقبال از آزمون YOS نیز این است که هزینه ی تحصیل و زندگی در ترکیه نسبت به دیگر کشورهای اروپایی پایینتر است و در صورتی که در این آزمون قبول شوید باز هم هزینه ها کمتر خواهند شد. ظرفیت هر حوزه ی امتحانی شاید به دلیل محدودیت مکان، محدود باشد اما سقف کلی شرکت در آزمون، محدود به مقدار خاصی نخواهد بود. اما برای شما بهتر است که که ثبت نام خود را به روزهای آخر موکول نکنید تا شانس انتخاب حوزه ی امتحانی نزدیکتر را از دست ندهید. به بیان کلی، ظرفیت کلی جهانی آزمون YOS هیچ محدودیتی ندارد و هر سال به تعداد آن افزوده میگردد، تنها برخی حوزه های امتحانی ممکن است محدودیت مکان داشته باشند که باید موقع ثبت نام به آن توجه کنید.
برای آزمون YOS در تمامی کشورها دوره هایی توسط برخی از مؤسسات برگزار می شود که بسته به عوامل مختلفی مانند هدف آن از برگزاری کلاس (ماهر کردن فرد شرکت کننده در یکی از مهارت های خواسته شده در دفترچه ی آزمون، بالا بردن سطح کیفی زبان ترکی شما، افزایش سرعت خواندن و درک مطلب و…)، تعداد افراد شرکت کننده، نوع کشور و شهر، سابقه ی موفقیت مؤسسه ی برگزار کننده ی آزمون و مدت زمان دوره ی آموزشی و حتی درجهی کیفیت کاری اساتیدی که در این مؤسسه مشغول به کار هستند، تعیین کننده ی قیمت نهایی خواهد بود. به عنوان مثال برخی مؤسسات برای کار کردن تستهای ریاضیات و هوش و همچنین تقویت زبان ترکی، 50 دلار برای هر جلسهی 90 دقیقهای دریافت خواهند کرد. اگر این کلاس ها به صورت خصوصی برگزار شوند تا جلس های 100 دلار نیز خواهد رسید. لذا با توجه به اینکه هزینه ی شرکت در کلاسهای آزمون YOS وابستگی شدید به عوامل یاد شده دارد لذا حتما موارد بالا را لحاظ کرده و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
هزینه ی شرکت در آزمون YOS ممکن است از یک مؤسسه به مؤسسهی دیگر متفاوت باشد که این تفاوت ناشی از خدمات بیشتر و باکیفیتتر در مؤسسه ی انتخابی شما است که در واقع سهم خود مرکز برگزاری آزمون خواهد بود. به عنوان مثال سیستم تهویه ی قویتر، پذیرایی مناسب تر و… از جمله عواملی هستند که سبب می شوند هزینه ی نهایی تمام شده برای شما مقداری متفاوت از دیگر مؤسسات باشد اما به طور کلی برای آزمون YOS در داخل کشور ترکیه 40 لیر و برای خارج از کشور ترکیه هزینه ای بالغ بر 90 لیر یا 15 یورو خواهد بود.
شاید از خود بپرسید کاربرد آزمون YOS چیست و چه مزایایی دارد؟ چرا باید در این آزمون شرکت کنم و ضرورت آن چیست؟ جواب کامل این سؤال پیش ماست. کاربردها و مزایای آزمون YOS به طورکلی به شرح زیر است: اگر قصد تحصیل در دانشگاههای کشور ترکیه را داشته باشید آزمون YOS و داشتن نمرهی قبولی عالی به شما کمک بسیار زیادی میکند تا در دانشگاههای تراز اول مشغول به تحصیل گردید. به شما کمک میکند تا به عنوان فردی حرفهای شناخته شوید و اعتبار خود را در کشور ترکیه بالا ببرید. اکثر افراد حتی اگر برای تحصیل نیز مهاجرت کنند، در کنار تحصیل باید به انجام کار نیز مشغول شوند. قبولی در آزمون YOS، حتی در پیدا کردن فرصتهای شغلی بهتر نیز کاربرد دارد. قبولی در آزمون YOS سبب میشود به شرکتهای برتر در کشور ترکیه نشان دهید که سطح و دامنهی ارتباطی شما حرفهای و پیشرفته بوده و توانایی کار در این شرکتها را دارید. اگر قصد مهاجرت و زندگی در کشور ترکیه را داشته باشید، قطعا تسلط به زبان ترکی از ملزومات بوده و قبولی در آزمون YOS با نمرهی سطح بالا، این مورد را تأیید و به شما کمک خواهد کرد. برای دریافت ویزا قطعا نیاز به ارائهی مدرک زبان معتبر به جهت اثبات قدرت زبان ترکی خود دارید که آزمون YOS با دارا بودن معتبرترین مدرک زبان ترکی در این کشور، نقطهی اتکا و قدرت بسیار مهمی برای شما محسوب می گردد.
آزمون YOS همانند تمامی آزمونهای دیگر دارای شرایطی است که در آن مشخص میکند چه افرادی واجد شرایط و چه کسانی غیر واجد شرایط برای شرکت در این آزمون هستند. چنانچه یکی از مواردی که در زیر ارائه میگردند منطبق با شرایط نباشد، از ادامهی روند ثبت نام جلوگیری خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که در این قسمت افراد واجد شرایط را ذکر خواهیم کرد و خارج از آن، افراد واجد شرایط برای شرکت در آزمون YOS نخواهند بود: حداقل سن برای این آزمون وجود ندارد لذا تمامی افرادی که مقطع پیش دانشگاهی را به اتمام رسانده باشند با شرط رعایت موارد که در ادامه گفته خواهد شد، مجاز به شرکت در آزمون YOS هستند. متقاضی شرکت در آزمون حتما باید دارای پاسپورت معتبر باشد و تاریخ انقضای آن مهلت داشته باشد. اگر قصد تحصیل، کار و زندگی در ترکیه را داشته باشید، واجد شرایط محسوب می گردید. برای افراد متخصص و حرفهای در زمینه ی پزشکی که مایل به مطالعه یا کار در کشور ترکیه باشند مناسب است. اگر تابعیت کشور ترکیه یا قبرس شمالی را داشته باشید اما 3 سال آخر دبیرستان را در این کشور نگذارنیده باشید، جزء افراد واجد شرایط هستید در غیر این صورت واجد شرایط شرکت در آزمون YOS نخواهید بود. اگر هنگام تولد تابعیت کشور ترکیه را گرفته باشید و سپس با تأیید وزارت خانهی این کشور، از تابعیت آن خارج شده باشید، به شرط دارا بودن مدارک مورد نیاز، واجد شرایط شرکت در آزمون YOS خواهید بود.
آزمون YOS که به عنوان مجوز ورود دانشجویان بین المللی به دانشگاه های این کشور برگزار میگردد، دارای 50 نمره است و براساس تعداد جوابهای صحیح شما محاسبه شده و به ازای هر 4 پاسخ نادرست، یک جواب درست نیز از بین خواهد رفت. برای ورود به دانشگاههای پزشکی این کشور، حداقل باید از 50 نمره، نمرهی 40 را کسب کنید و برای رشته هایی که به صورت آموزش از راه دور باشند، حداقل نمرهی مورد نیاز، 30 است. قسمت دوم این آزمون، اساس سنجش میزان تسلط دانشجویان نسبت به زبان ترکی است و هیچ تأثیری در نتیجهی آزمون ندارد اما اگر نمره ی مساوی با شخص دیگری دریافت شود، در این شرایط امکان دارد نمرهی این بخش نیز لحاظ گردد. لذا برای ورود به دانشگاههای پزشکی رقابت سختی خواهید داشت و باید بیش از 80 % نمره را کسب کنید تا بتوانید جواز ورود به دانشگاه پزشکی مد نظر خود را به دست آورید. لذا توصیه میشود شدیدا خود را برای این آزمون آماده کنید.
آزمون YOS که برای دانشجویان بین المللی خواهان تحصیل در دانشگاههای ترکیه در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس برگزار میگردد، پس از اعلام نتایج توسط خود سایت دانشگاه انتخابی دانشجو، به مدت 2 سال اعتبار خواهد داشت. نکتهای که در مورد مهلت اعتبار نتایج و مدرک آزمون YOS در ترکیه وجود دارد این است که در اکثریت موارد 2 اعتبار اعطایی به دانشجوی بین المللی، تنها نزد دانشگاه انتخابی پذیرفتنی است و به جزء در موارد استثناء، در موارد دیگر برای دیگر دانشگاههای ترکیه مورد قبول واقع نیست. به عنوان مثال اگر دانشگاه ازمیر ترکیه را انتخاب کرده باشید، نمرات قبولی و مدرک آزمون YOS شما تنها برای این دانشگاه 2 سال معتبر است و به عنوان مثال برای دانشگاه حاجت تپه فاقد اعتبار خواهد بود. به همین دلیل امکان انتخاب دانشگاه، هنگام ثبت نام آزمون در روند ثبت نامی، گنجانده شده است.
همانطور که در مطالب قبلی نیز عنوان گردید، دفترچه ی سؤالات آزمون YOS متشکل از دو بخش اصلی است که بخش اول مربوط به آزمون هوش و ریاضی است و بخش دوم آن نیز متشکل از سؤالاتی جهت سنجش میزان تسلط فرد داوطلب در زمینهی زبان ترکی است. بخش اول و اصلی آزمون که ملاک قبولی شما در دانشگاه انتخابی است، معمولا دارای 80 سؤال در زمینهی هوش و ریاضیات است. سؤالات بخش ریاضی معمولا 30 عدد و در حوزهی مباحثی همچون ریاضیات عمومی و مثلثات است و 5 سؤال را نیز هندسه تشکیل میدهد یا به عبارت دیگر سؤالات بخش ریاضی، 35 عدد است. بخش هوش نیز شامل 45 سؤال است که در حوزهی تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است. تعداد سؤالات بخش اول آزمون YOS بسته به دانشگاه متغیر است و میتواند بین 80 تا 100 عدد باشد. همچنین نسبت 30:5:45 نیز میتواند بسته به صلاحدید دانشگاه مورد نظر متفاوت باشد. زمان پاسخگویی به سؤالات این بخش هم وابسته به دانشگاه انتخابی در طی فرایند ثبت نام داشته و بین 100 تا 120 دقیقه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان پاسخگویی به سؤالات بخش اول آزمون YOS باید به سایت دانشگاه منتخب خود مراجعه نمایید. بخش دوم آزمون YOS، جهت سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی بوده و برخلاف بخش اول، نمرات به صورت کیفی بیان شده و معیار قبولی داوطلب نیز نیست. نمرهی این بخش به صورت کیفی یعنی A,B و C تعیین میگردد و برای پاسخ دهی به سؤالات این بخش، 60 دقیقه زمان فرصت دارید و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این بخش میتواند متفاوت باشد و هم اینکه ممکن است به شما موضوعی داده شود و بخواهند پیرامون آن مطلبی بنویسید. نکته ای که در مورد بخش دوم آزمون YOS وجود دارد این است که اگر داوطلب نمرهی حد نصاب این بخش را کسب نکند باید قبل از ورود به دانشگاه مورد نظر خود، 6 ماه دورهی زبان ترکی را بگذراند.
در مورد آزمون YOS بایدها و نبایدهایی وجود دارد که اگر مایل به موفقیت در این آزمون هستید حتما به آنها عمل کنید. این موارد به شرح زیر هستند: حتما پاسپورت خود را به همراه داشته باشید و حتما تاریخ انقضای آن را چک کنید. باید پاسپورت شما معتبر بوده و منقضی نشده باشد. باید اصل پاسپورت را در اختیار داشته باشید و به هیچ وجه کپی آن مورد قبول نیست. مکان آزمون را دقیقا چک کنید و بهترین و سریعترین مسیر را از قبل مشخص کنید. آزمون YOS کاملا قانونمند بوده و در رأس ساعت مشخص شده دربهای محل برگزاری آزمون بسته خواهند شد. پس به موقع رسیدن یک امر مهم محسوب میشود. نباید جملات و نمونه سؤالات آزمونهای قبلی را حفظ کنید زیرا به هیچ وجه مشابه هم نخواهند بود و برای این کار باید خود را کاملا آماده کرده باشید. نباید ثبت نام آزمون خود را به روزهای آخر موکول کنید چرا که زمانها محدود و انتخاب شما نیز محدودتر خواهد شد.
همانطور که می دانید به مدت چندین سال آزمون YOS به صورت کاغذی اجرا شده و هنوز نیز اجرا می گردد. لذا در این بخش قصد داریم به بررسی معایب و مزایای آزمون YOS به صورت کاغذی بپردازیم. مزایا از مزیتهای بسیار بزرگ آزمون YOS به صورت کاغذی، امکان نوت برداری، دایره کشیدن و نوشتن نکات مهم مد نظر داوطلبان بر روی برگهی آزمون است. این کار کمک میکند تا فرد داوطلب به راحتی جواب درست را مکان یابی کرده، ایده های خود را بررسی و قبل از وارد کردن جواب به داخل برگه ی مربوطه، آن را چک کند. معایب از بزرگترین عیب هایی که آزمون کاغذی YOS دارد، نگرانی داوطلبان بابت دست نوشتهی ناخوانای خود یا بد نوشتن آن است مخصوصا اگر چندین بار خط خوردگی پیدا کرده باشد. درموارد گاهی اوقات فرد تصحیح کنندهی اوراق امتحانی، به علت مشکل در خواندن جواب، نخواهد توانست به شما امتیازی بدهد و به راحتی امتیاز از دست خواهید داد. عیب دیگر این نوع آزمون، وارد کردن جواب ها از برگه ی سؤال به برگه ی جواب خواهد بود که گاهی اوقات افراد تصحیح کننده ی متوجه اشتباهاتی نظیر وارد کردن جواب درست در بخش اشتباه و یا غلط انتخاب کردن گزینه ها با وجود اینکه در برگه ی سؤال گزینه ی درست انتخاب شده بوده است. لذا این موارد معایبی هستند که نمی توان به راحتی آنها را نادیده انگاشت.
مزایا یکی از بزرگترین مزایای آزمون کامپیوتری YOS، مربوط به گستردگی و دامنه ی انتخاب شما در مورد تاریخ و ساعت امتحان است. در نوع کامپیوتری شما روزهای بیشتری را در اختیار خواهید داشت تا برای آزمون خود انتخاب کنید ضمن اینکه تعداد مراکز ارائه دهنده نیز نسبت به نوع کاغذی آزمون YOS بسیار بیشتر هستند. از دیگر بزرگترین مزیت های آزمون YOS این است که نتایج آزمون بسیار سریعتر مشخص می شوند و نهایتا 5 تا 7 روز زمان انتظار است. از لحاظ نوشتاری، مزیت بسیار بزرگی که در نوع سیستمی نسبت به نوع کاغذی وجود دارد و به تمامی داوطلبان توصیه میشود که تنها برای این مزیت هم که شده، نوع سیستمی را انتخاب کنند، تصحیح اشتباهات تایپی و اضافه و حذف نمودن کلمات به سادهترین روش ممکن است. مانند هر نرم افزار تایپ دیگری، در نوع کامپیوتری نیز میتوانید کلمات را حذف و مواردی را بدون خط خوردگی و پاک کردن اضافه نمایید. طبق تحقیقات انجام شده سرعت تایپ معمولی بر روی کاغذ حدود 31 کلمه در دقیقه است ولی در نوع تایپی در کامپیوتر به 40 کلمه در دقیقه نیز میرسد. همین امر سبب صرفه جویی بسیار زیادی در زمان خواهد شد. در نوع کامپیوتری آزمون YOS، به راحتی می توانید از طریق ساعت کامپیوتر وقت را مدیریت کنید و نگران پرت شدن حواس خود نسبت به گذر زمان نباشید ضمن اینکه به کمک نرم افزار موجود در آن، به راحتی میتوانید تعداد کلمات را شمرده و استرس کمتری داشته باشید. در نوع کامپیوتری تعداد افراد کمتری حضور دارند و همین امر سبب آرامش خاصی در شما خواهد شد. مشکل ورق زدن برگه ها و قاطی کردن سؤالات و فراموشی لحظهای را نخواهید داشت زیرا صفحهی کامپیوتر به دو قسمت سؤال و جواب تقسیم می گردد. عیب بزرگترین عیب نوع کامپیوتری آزمون YOS این است که نمیتوانید مانند نوع کاغذی، نکته و موارد را در آن یادداشت کنید و تمرکز بیشتری داشته باشید. عیب دیگر آن، صدای تایپ کلمات کیبورد ممکن است خود عاملی برای حواس پرتی باشد. خستگی چشمها در اثر نگاه کردن طولانی مدت به صفحهی کامپیوتر نیز میتواند از معایب این نوع آزمون باشد.
آزمون YOS در دسته ی آزمون های بومی قرار دارد که برای افرادی طراحی می گردد که قصد تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در کشور ترکیه را دارند. معمولا زبان آزمون YOS به دو شکل ترکی و انگلیسی است و برخی از دانشگاه ها حتی به زبان فارسی، نمونه سؤالات را قرار میدهند.
مدت زمانی که آزمون YOS طول میکشد بین 90 تا 120 دقیقه خواهد بود که بسته به دانشگاه برگزار کننده متفاوت است و نحوهی مدیریت زمان در این آزمون بسیار مهم است. زیرا اکثر افراد از کمبود وقت خود شکایت دارند. در این قسمت به شما آموزش میدهیم که چگونه عمل کنید تا با این مشکل رو به رو نشوید. برای بخش اول آزمون YOS، مربوط به سؤالات هوش و ریاضیات بهترین کار، تمرکز بر روی سؤالاتی است که میتوانید به آنها پاسخ دهید و رها کردن سؤالاتی که در جواب دادن به آنها شک و تردید دارید. این سؤالات را در انتهای آزمون، در صورتی که وقت اضافهای داشتید، زمان صرف کنید. برای بخش زبان ترکی، بهترین کار دانستن این نکته است که نمرهی این قسمت هیچ تأثیری در قبولی یا عدم قبولی شما ندارد پس هیچ استرسی نداشته باشید. در مورد نحوهی پاسخ دهی نیز بهترین کار، عمل کردن به شیوه ی بالا است.
آزمون YOS، از جمله آزمون هایی است که مختص تنها یک کشور و آن هم ترکیه است. هدف برگزاری این آزمون، سنجش قدرت زبان ترکی دانشجویان بین المللی است که قصد ادامه تحصیل، کار و فعالیت در این کشور را داشته باشند. آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی گزینهی لازم و واجب است و تنها در بین دانشگاهها و مؤسسات خود کشور ترکیه دارای اعتبار بوده تا بتوانید میزان تسلط خود به زبان ترکی را به اثبات برسانید. این آزمون برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس نیاز بوده و اگر رشته ی تحصیلی شما به زبان انگلیسی تدریس نشود، حتما باید در این آزمون شرکت کنید. لذا همانطور که متوجه شدید، این آزمون توسط دانشگاهها و مؤسسات خود کشور ترکیه طراحی و اجرا میشود و برای خود آنها نیز معتبر است و در کشورهای دیگر ملزم به رعایت ضوابط خود آنها هستید.
برای شرکت در آزمون YOS، هر تعداد دفعات که مایل باشید میتوانید در آن شرکت کنید و از این بابت هیچ محدودیتی وجود ندارد.